Summer Culture Academy

We hebben allemaal lang binnen gezeten en zijn klaar om weer te doen en te ontdekken. Deze zomer nemen we jou daarom mee voor een exclusief kijkje achter de schermen van de tofste bedrijven in de creatieve sector.

Tijdens de Summer Culture Academy krijgen we bezoek van de grote creatieve organisaties en nemen we een kijkje in de wereld van TV, radio, muziek en reclame.

Je ontmoet de professionals achter de bedrijven en krijgt toffe praktische workshops waar je direct skills opdoet. Vervolgens ga je direct aan de slag met wat je geleerd hebt.

  • Leeftijd: 14-20 jaar
  • Periode: 20 t/m 24 juli van 11.00 tot 16.00 uur
  • Kosten: gratis
  • Locatie: A Lab, Overhoeksplein 2, 1031 KS Amsterdam

Activiteiten

Viacom: maak je eigen YouTube show

Op 20 juli krijg je een kijkje in de keuken van een paar van de bekendste zenders van de wereld. Viacom is de partij achter zenders als Nickelodeon, MTV en Comedy Central. Tijdens deze dag vertellen ze meer over hoe het er aan toe gaat achter hun schermen. Vervolgens ga je aan de slag met het bedenken en filmen van een test aflevering van je eigen online youtube show!

Xite: leer meer over de bekendste muziekzender

Op 21 juli hebben we Xite te gast in de Summer Culture Academy. Tijdens het programma van deze dag leer je meer over de bekendste muziek zender van het land en hebben we daarnaast een professionele videoclip maker uitgenodigd om je de fijne kneepjes van dit vak te leren.

Avrotros: maak je eigen radio- of podcast-show

Op 22 juli zijn we te gast bij Vondel CS. Dit is het thuishonk van de Avrotros. Een van de bekendste televisie en radio omroepen van Nederland. Tijdens deze excursie gaan ze ons leren hoe je het beste je eigen radio- of podcast show kunt opzetten.

Boomerang Agency: neem een duik in de reclamewereld

Op 23 juli duiken we dieper in de reclame wereld. Boomerang agency is een van de toonaangevende bureau’s in de reclame wereld. Met campagnes voor merken als Samsung, Toto en Netflix zijn zij verantwoordelijk voor veel van de reclames die je zowel online als offline voorbij ziet komen. Tijdens onze sessie leer je meer over hoe je kunt opvallen, hoe je het beste een boodschap kunt overbrengen en welke tools hierin super effectief zijn! Vervolgens ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw eigen reclame campagne.

Verken de muziekindustrie

Op 24 juli, de laatste dag van de Summer Culture Academy verkennen we de muziek industrie. We behandelen vragen als: Hoe maak je van een artiest en merk? Welke weg legt een liedje af van de studio tot de hitlijsten? en hoe komt de artiest vervolgens aan zijn optredens?

Allemaal zaken waar je tot nu toe weinig inzicht in hebt gekregen maar waar je na de 24e honderduit over kunt vertellen.